Körfez'i Kirleten Gemiye Kesilen Ceza Arttırıldı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan bir limana Singapur bandıralı bir gemiden palm yağı aktarıldığı sırada yaşanan sızıntının yarattığı kirliliğin giderilmesi için çalışmalar devam ederken geminin cezası belli oldu. gemiye kesilen ceza 400 bin liradan 1 milyon 266 bin TL’ye yükseltildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan bir limana Singapur bandıralı bir gemiden palm yağı aktarıldığı sırada yaşanan sızıntının yarattığı kirliliğin giderilmesi için çalışmalar devam ederken geminin cezası belli oldu. Gemiye kesilen ceza 400 bin liradan 1 milyon 266 bin TL’ye yükseltildi.

Kirliliğin önlenmesi adına liman ve sahil çevresinde 50 metrelik koruyucu bariyer çekilerek başlatılan çalışmalarda botlarla denize gezen ekipler, yüzeydeki yağları büyük oranda topladı. yağların tamamen toplanması ile Liman Başkanlığı ekiplerinin temizlik çalışmalarını tamamlaması sonrasında Kocaeli Valiliği tarafından alınacak karar ile çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Kasım ayında Çevre Kanunda yapılan düzenlemeyle ceza miktarlarının arttırılması nedeniyle kirliliğe neden olan Singapur bandıralı gemiye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kesilen ceza miktarı 1 milyon 2 666 bin TL’ye yükseltildi. Yapılan temizlik çalışmalarının tamamlanması sonrasında temizlik maliyetinin de cezaya eklenmesi sonucu miktarın daha da artacağı öğrenildi.

25 Ara 2018 - 15:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.